Sunday, December 02, 2007

Oracle dolu bir ay, Aralık 2007

4 Aralık günü şirketimde 8. seneme giriyorum, artık ben de bir dinazorum, çalışma alanını ve ortamını seven biri için zaman cidden çabuk geçiyor.

Aralık ilk hafta boyunca UK Oracle kullanıcı grubunun senelik toplantısına katılacağım, müthiş bir fırsat bu çünkü dünyadaki tüm "en iyi"ler bir arada olacak. Sohbetler, seminer notlarim ve tüm paylaşimlarımı Oracle ağ kütüğümde sıcağı sıcağına yayınlacağım.

Döndüğümde önce Apex projemi bitireceğim, yeni önemli projeler yolda ve Turkcell Akademi'de önemli bir eğitime katılacağım, Alejandro Vargas üç günlük "Oracle Database Maximum Availability Architecture(MAA) Best Practices" konulu bir seminer verecek.

Postgre'ye feci sarmış durumdayım, Oracle içsellerini bilen biri için benzerlikler ve açık kaynak altın madeni cidden, önümüzdeki sene zamanımın büyük kısmını yeni sürüm 11g yeni özellikleri ve Postgre ile geçirmeyi planlıyorum.

Ocak ayı başında ikinci bir ücretsiz Gelişim Platformu ve/veya Ceturk Oracle semineri vereceğim, ilk ve ikinci seminer hakkında ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilrisiniz.

Daha önce 56. Log Buffer yazmıştım, 11 Ocak haftasında da tüm dünyadaki veritabanı ilintili ağ kütüklerini tarayarak en hoşuma gidenleri ben Log Buffer olarak yayınlıyor olacağım.

Yeni yıla girerken tek dileğim bu yoğunlukta sağlıklı kalabilmek, bana şans dileyin :)

2 comments:

Mustafa Tan said...

Selam Tonguç,

Postgre aslında enterprise kullanımda MySql'den çok daha iyi bir veritabanı. Ama MySql vakti zamanında çok iyi isim yaptığı için herkes direk MySql'i tercih ediyor ama iş büyüyünce Postgre'ye geçiyor:

"Here at Atlassian, we make good use of Open Source products. Not just because we can re-use code, but often because the Open Source products are just as good, or better, than commercial products.

One good example is our use of PostgreSQL. Prior to working at Atlassian, I typically used Microsoft SQL Server or Oracle as an enterprise database server, and Microsoft Access or even (gasp!) Microsoft Excel for quick & dirty situations. They don't cut the mustard around Atlassian, where we prefer the power of PostgreSQL, which is an incredible enterprise-capable database. (Our co-CEO, Mike Cannon-Brookes, tells me that many startups use MySQL until they grow large enough to hit its limitations, then move across to PostgreSQL)."

http://blogs.atlassian.com/developer/2007/11/optimizing_postgresql_plpgsql.html

Ayşe said...

bol şanslar:-)sağlıklı,mutlu,huzurlu nice yıllar geçirmeniz dileğiyle...